Eigentijds_interieur_restaurant_Zuiver.jpg

Eigentijds interieur Restaurant Zuiver

Hans Kuijten

Architecten

Eigentijds interieur Restaurant Zuiver (20)

Hans Kuijten

Architecten

‘Binnen de lijntjes kleuren is nooit mijn sterkste kant geweest. Ik laat me graag inspireren door de wereld om me heen. Dat leidt vaak tot nieuwe ideeën, nieuwe uitdagingen. Ik kan echt genieten van bijzondere materiaalcombinaties, maar ook van verleidelijke vormen en sprekende kleuren. De uitgangspunten van een ontwerp worden echter altijd bepaald door de opdrachtgever. De wens van de klant is leidend. Het is aan mij om die vervolgens te vertalen naar een unieke creatie. De ideeën ontstaan vaak al tijdens een eerste gesprek, gewoon met een kop koffie erbij. Daarna volgt de researchfase. Ik ga me inlezen en verder inleven. Voor mij is een ontwerp pas geslaagd als de klant zich thuis voelt in de ruimte. Mijn creaties stralen een zekere warmte uit. Of het nu gaat om een strak vormgegeven hotellobby of om een chique skybox in een voetbalstadion. Ik laat me nooit sturen door trends. Die doen me niets. De vraag is altijd het uitgangspunt. Ik houd wel van een knipoog hier en daar. Mijn creaties moeten zorgen voor een lach op het gezicht.’

Over dit project

In de bossen van Amersfoort / Leusden en nabij de A28 ligt het klassieke gerenoveerde pand Restaurant Zuiver. Het gehele pand is gestript, opnieuw gebouwd en vergroot met een waanzinnige serre. De basis van het interieur wordt gevormd door de visgraatvloer. En met de zuivere, pure, natuurlijke, warme en huiselijke kleuren en materialen is het interieur een knipoog naar de bosrijke omgeving. De eigentijdse klassieke bar, de druppelachtige lampen, de wijnwand en de haar bekleed door Alphenberg zijn echte eyecathers.  Zeer mooie foto’s gemaakt door Peter Baas

Wil je meer weten over dit project?

Wij helpen je graag.